Конок насиби

Бул – сыйлуу тамакты мейманга сактоо. Уяттуу адамдар келип калса, алдына коюу. Кыргыздар конок келгенде дасторкон үстүнүн ѳтѳ жупуну болушуна ѳзүлѳрү аябай уялышкан. Үкѳккѳ салып катып, аны кулпулап, балдарына да берүүчү эмес. Карын май ошондой учурда бузулган. Ал күнү меймандын аркасы менен бапырап дасторкон үстү карк болуп, кел бери делип, бала-бакыранын оозу майланып, үй ичине береке кире түшчү. Анан жандык союшуп, муну “конок ѳз ырыскысы менен келет” деген ниетти ичтен тартуулап турушкан.

Маалымат булагы: Амантур Акматалиев, “Баба салты, эне адеби” китеби

Комментарий кошуу

Сиздин электрондук почтаңыз жарыяланбайт. Милдеттүү талаалар белгиленген *